Åsa Norra

Åsa Norra

I Norra Åsa planeras för en ny stadsdel med skola, bostäder och verksamheter. Här kommer West Estate tillsammans med Kynningsrud och Kungsbacka kommun att utveckla en ny stadsdel.

Det nya bostadsområdet ligger precis norr om Åsa centrum och strax väster om Åsa tågstation. Området ligger på bekvämt promenad- och cykelavstånd till både Åsa centrum, havet och Åsa station. Stationen ger, via pendeltåget, mycket goda kommunikationer till både Kungsbacka och Göteborg men också söderut mot Varberg. Åsa är en av Kungsbacka kommuns mest expansiva orter och pekas i översiktsplanen ut som prioriterat utvecklingsområde. Till det är Åsa en attraktiv sommarort med camping, badplatser, vacker natur och sevärdheter som Tjolöholms slott.

Utöver bostäder planeras även för en livsmedelsbutik och annan service i området. Direkt angränsande i söder pågår planarbete för den kommande Ölmevallaskolan som kommer att inrymma 500 elever.

Dialog pågår även avseende att tillskapa ett livsstilsboende för seniorer inom området. Efterfrågan är mycket stor på ett boende som riktar sig till de som vill ha ett socialt boende med stor bekvämlighet och service.

Detaljplan väntas starta under 2023 och området kommer i framtiden att rymma en blandning av både småhus och flerfamiljshus med olika boendekoncept.

Anmäl gärna intresse för att hålla dig uppdaterad kring projektets status.

Plats

Åsa Norra, Kungsbacka kommun

Byggnadstyp

Flerfamiljshus, radhus, friliggande villor.

Antal

Ca 300 bostäder

Status

Detaljplanearbete pågår

DJI_0743_print
_MG_0662_print
_MG_0663_print
_MG_0665_print
_MG_0669_print
DJI_0734_print
DJI_0740_print
Rulla till toppen